beats by dre cheap

Uradi Sam – Uređenje Terase

Uređenje Terase ne mora puno da košta naročito ako već imate na njoj stari nameštaj koji samo treba preurediti, saksije za cveće koje se mogu osvežiti bojom ili navlakama, ili stari nameštaj koji vam više nije potreban u stanu a može se upotrebiti za uređenje terase. Uz kreativni uradi sam projekat stvorićete sebi udoban kutak za uživanje u vrelim letnjim danima.

Ako imate na terasi stari drveni nameštaj koji je već oštećen, ili pak iz stana izbacujete stare stolice, ne ustručavajte se da drvenariju fino ošmirglate i premažete novom bojom. Odaberite jednu ili dve vesele nijanse kojima ćete u svom uradi sam projektu obojiti sve što se nalazi na terasi, od stolica preko stočića pa do saksija. Raspitajte se u radnji za prodaju lakova i boja koju boju možete koristiti na raznim površinama. Naime postoje boje koje se podjednako koriste za drvene, plastične pa čak i metalne površine. Na ovaj način ćete vizuelno objediniti sve elemente koji krase vašu terasu i pri tom ćete u potpunosti osvežiti ambijent.

Zid koji se nalazi na terasi, takođe valja prefarbati, mada ukoliko živite u stambenoj zgradi uglavnom je potrebno da koristite originalnu nijansu kojom je bojena fasada zgrade. Sa druge strane ako imate kuću, poigrajte se bojama koje se ne moraju naći na kompletnoj fasadi već samo na zidu koji graniči terasu i sobu. Obojite zid žutom, plavom, zelenom, ljubičastom ili koristite tapete predivnih dezena.

Nameštaj na terasi obavezno zaštitite od kiše. Ako stolice na terasi imaju tapacirano sedište ili naslon, ove delove presvucite vodootpornim materjalom poput najlona. Tako ćete zaštitititi sunđer od mogućeg kvašenja, međutim ne morate ovo raditi ako je terasa pokrivena nadstrešnicom i ako se nameštaj neće kvasiti. Drveni stočić  možete zaštititi staklenom površinom, dok za jastuke treba napraviti fioku ili omanju škrinju kako bi se i oni zaklonili od kiše.

Za uređenje terase koristite one boje, šare, dezene i elemente koji vam najviše prijaju jer to je ipak mesto gde treba da se opustite. Projektom uradi sam ćete sopstvenim kreativnim idejama stvoriti kutak u kome ćete uživati sami ili sa prijateljima, tražeći spas od letnje vrućine. Zato, rasplamsajte maštu i iskoristite lepo vreme za stvaranje sopstvene oaze.

Mikine Kucne Carolije
http://kucnecarolje.blogger.ba
21/05/2011 23:52