beats by dre cheap

Ukrasite Uskšnja Jaja Perlama I Zrnevljem

Dekoraciju i farbanje jaja za Uskrs treba podeliti na dekorisanje jaja koja će se konzumirati i dekoraciju izbušenih ljuski koje će služiti isključivo kao ukras. Naime ne mogu se baš sva sredstva kao što su lepkovi, toneri ili tempere, lakovi i sprejevi sa određenim toksičnim sadržajem koristiti za ukrašavanje jaja koja će se koristiit u prehrani. Zato u zavisnosti od tehnike kojom želite da radite i materjala koje želite da koristite odučite o tome da li ćete ukrašavati prazne ljuske ili uskršnja jaja sa jestivim sadržajem.

Ako Vam ponestaje ideja kako da ukrasite ovogodišnja uskršnja jaja evo jednog predloga koji praktično i ne zahteva bojenje. Radi se o lepljenju, odnosno valjanju jaja u semenke, perlice ili već šta Vama padne na pamet. Možete koristiti i komfete ili kokosovo brašno kako biste dobili pufnasta uskršnja jaja. Potrebno je da jaja skuvate ( ako želite ukrašavati jaja sa sadržajem za jelo) ili da izbušite i ispraznite ljuske ( ukoliko želite ukrašavati ispažnjena jaja). Nakon pripreme jaja potrebno je da pripremite lepilo kojim ćete premazati jaje, a nakon premazivanja jaje uvaljajte u granulice koje ste spremili za ukrašavanje.

Ako ovom metodom želite ukrasiti prazne ljuske, odnosno ispražnjena jaja, možete koristiti lepak za papir. Međuim ako želite ukrasiti jaja koja će se koristiti u prehrani, najbolje je da kao lepljivu supstancu koristite žumance ili neku drugu vrstu potpuno prirodnog lepka.

Nije neophodno da ovakvom metodom ukrašavanja zanemarite bojenje. Naime možete obojiti jaja, pa samo delimično premazati lepilo i na tim delovima će se zadržati granulice, zrnevlje, perlice, kokos ili komfete.

Naravno u ovakvom dekorisanju kao i u skoro svim vrstama ukrašavanja jaja za Uskrs mogu učestvovati i najmlađi članovi porodice. Oni će sigurno imati vrlo originalne ideje o tome kako da uskršnja jaja izgledaju zanimljivo. Prepustite se mašti i  uživajte u dekoracijama za Uskrs.

 

 

Mikine Kucne Carolije
http://kucnecarolje.blogger.ba
29/03/2011 04:26