beats by dre cheap

Kako Urediti Dečiju Sobu Na Malom Prostoru

Ukoliko raspolažete velikim stambenim prostorom, pa samim tim imate dovoljno veliki prostor za dečiju sobu dosta lakše ćete urediti ovaj prostor, kao i bilo koji drugi. Zavisno od veličine prostora i broja dece, mogu se urediti dečije sobe za svako dete ili posebni delovi prostora koji će biti namenjeni različitim funkcijama. Naime jedan deo prostora, odnosno jedna prostorija može biti namenjena dnevnim aktivnostima, druženju i učenju, dok će drugi, izolovani prostor biti namenjn neometanom odmoru.

Ako ste prinuđeni da zbog manjka raspoloživog prostora, odnosno prostorija, u jednoj sobi objedinite kutak za spavanje, igru i učenje pa čak i prostor u kome treba da boravi dvoje ili više dece, praktične ideje o iskorišćenju prostora su više nego neophodne. U ovakvom slučaju predlažemo da napravite spisak neophodnih elemenata koji se moraju naći u sobi, kao što su krevet, radni sto, stolica i garderober. U zavisnosti od broja dece navedite i broj elemenata, a zatim napravite plan, odnosno raspored koji će najbolje iskoristii prostor.

Kreveti zauzimaju najviše površinskog prostora, pa ako je neophodno staviti više ležaja u prostoru malih dimenzija, uštedećete prostor ako krevete poređate u visinskom nivou. Bilo da se odlučite za spratni krevet ili za dodatni ležaj koji u vidu fioke može da se izvuče i sakrije ispod glavnog ležaja, uštedećete opterećenje površine poda.

Garderoberi, odnosno prostor za odlaganje stvari, mogu biti smešteni ispod ili iznad nivoa kreveta. Fioke za odlaganje igračaka ili knjiga mogu biti napravljene u vidu stepenica koje vode do kreveta na višem nivou ili do garderobera koji je na takvoj visini da dete ne može dohvatiti najviše delove.

Radni sto koji je namenjen maloj sobi, može imati malu radnu površinu sa mogućnošću kliznog izvlačenja dodatne površin.

Danas se sve više dizajnira nameštaj namenjen izuzetno malom prostoru, tako da uz dobar izbor praktičnih elemenata koji su namenjeni malom opterećenju prostora možete urediti svaki prostor u domu pa i dečije sobe tako da ujedno budu funkcionalne i estetski zanimljive.

Mikine Kucne Carolije
http://kucnecarolje.blogger.ba
17/03/2011 17:51