beats by dre cheap

Novogodišnje Dekoracije Uz Kućne Čarolije

Novogodišnje dekoracije praktično predstavljaju početak praznične euforije i doprinose novogodišnjoj atmosferi koju ispunjuju radost, nade i iščekivanja bogatije, lepše i srećnije godine. Dekoracija stana pred Novu godinu, svaki put iznova donosi radost svim članovima domćinstva.

Novogodišnje dekoracije su idealan način za iskazivanje kreativnosti i maštovitosti. Možete se igrati bojama, materjalima, šljokicama, rasvetom ili ukrasima kojima ćete enterijer svog doma učiniti interesantnijim barem na kratko.

Oslobodite prostor svakodnevnih dekorativnih elemenata kako bi novogodišnji ukrasi i sama jelka došli do izražaja, a kako prostor ne bi bio opterećen i previše šaren. Ako postavite jelku u dnevni boravak, ostale prostorije u stanu ukrasite ikebanama, balonima, pahuljama, zvončićima ili zvezdama, tako će praznični duh oplemeniti kompletan enterijer Vašeg doma.  Da novogodišnje dekoracije u Vašem domu izgledaju raskošno, evo nekoliko praktičnih saveta.

Ukoliko imate staru jelku koja već pokazuje svoje godine, pre nego što na nju nanesete ukrase, obmotajte je resastim ukrasnim trakama. Ukrasne trake će sakriti oštećenja na jelci i učiniće je bogatom i raskošnom. Koristite nekoliko traka iste boje kako biste izbegli efekat šarenila i nesklada.

Stare ukrase prefarbajte markerom i nanesite na njih šljokice kako biste prekrili oštećenja ukoliko ih ima.

Dekoracija stana biće raskošnija ako napravite pahulje od kartona ili papira i okačite ih tako da vise sa plafona. Na parče tanjeg kartona nacrtajte pahulju i isecite oblik skalpelom. Za farbanje kartona koristite suve boje kako se ne bi iskrivio od vlage.

Minijaturu Sneška Belića ili Deda Mraza možete napraviti od gomile stare hartije (najbolje novina), tako što ćete hartiju potopiti u malo vode i doliti lepak za papir ili lepak za tapete. Od ovakve smese nakon pola sata možete praviti razne oblike mešenjem. Kada napravite oblik koji želite, ostavite ga na toplom mestu, pored peći ili na radijatoru barem 24 sata da se lepo osuši. Kasnije obojite i dekorišite ukras koji ste napravili.

Nadamo se da će Vam naši praktični saveti pomoći da novogodišnje dekoracije koje kreirate izgledaju raskošno i da Vam vreme potrošeno na njih bude interesantno i maštovito ispunjenje dana.

 

 

 

Mikine Kucne Carolije
http://kucnecarolje.blogger.ba
10/12/2010 17:28