beats by dre cheap

Malo Kućne Čarolije Da Kupatilo Bude Lep I Prijatan Prostor

Uglavnom kada razmišljamo o uređenju kupatila setimo se da ono treba da ima kadu, bide, lavabo, wc šolju ako je spojeno sa toaletom i još poneki obavezni deo. Koliko razmišljamo o boji kupatila? Koliko se trudimo da izgleda moderno? Ako dnevnu sobu uređujemo prema slici iz ovomesečnog časopisa,  zašto je kupatilo uređeno po malo modifikovanom standardu od pre dvadeset godina?

Prvi razlog za standardni izgled kupatila jeste stadnardna belu sanitariju koja se bira kao jednostavnija za održavanje. Kod modernih lavaboa od stakla ili onih koji su u jarkim ili tamnim bojama, treba posle pranja ruku obrisati i lavabo, kako kamenac ne bi ružio njegov izgled. Priznaćete nije baš praktično. Drugi razlog što uređenje kupatila i njegova dekoracija ne dobijaju puno pažnje je taj što se uglavnom razmišlja o funkcionalnosti dok se  izgled kupatila stavlja na drugo mesto. Međutim, ovakvo gledanje bi trebalo promeniti. U kupatilu se provodi dosta vremena pa je njegov izgled, odnosno utisak koji ono ostavlja vrlo značajan. Naravno to ne znači da Vaše kupatilo mora da bude uređeno u stilu rimskog kupatila ili po poslednjoj modi u se tiče dizajna. Dovoljno je da zidove kupatila koje je potpuno belo ofarbate nekom jarkom bojom i njegov izgled će se u potpunosti promeniti, pa i utisak koji ostavlja na ljude koji ga koriste. Pored boje izgled kupatila će upotpuniti ukrasni detalji poput sobnih biljaka, cveća u vazi, slike na zidu, kamenja, školjki, ukrasnih svećica.  Efektni dekorativni elementi u kupatilu mogu biti i prostirke, držači za peškire ili sapun, zavesa za kadu. Ove elemente ćete svakako imati u svom kupatilu, pa ih odaberite tako da se uklapaju jedni sa durgima, i tako da oplemenjuju izgled Vašeg kupatila. Pri tom kao dekoraciju kupatila ne treba da koristite džoger i kofu u levom uglu kod vrata ili gomilu hemijskih preparata, niti veš koji viri iz korpe. Za ovakve stvari  obezbedite ormarić, paravan ili zavesu, tako ćete zaštititi narušavanje izgleda kupatila iz snova.

Činjenica je da kupatilo prvenstveno treba da služi svojoj svrsi, ali za lepši ugođaj važan je izgled. Zapravo svaka prostorija u stanu ima svoju funkciju i namenu, pa ukoliko vodimo računa o dekoraciji dnevnog boravka ili dečije sobe, trebalo bi to isto uraditi i sa kupatilom.

Mikine Kucne Carolije
http://kucnecarolje.blogger.ba
21/11/2010 04:09